حافظه و یادگیری

ساخت وبلاگ
 

حافظه و یادگیری (1)

فردی را در نظر بگیرید که برای برطرف کردن تشنگی فردی می خواهد به او از شیر آتش نشانی آب دهد! بی شک به نتیجه نخواهد رسید فرد سیر نمی شود حتی ممکن است آسید بیند! این مثال در انتقال اطلاعات نیز صادق است زمانی که فرد تشنه اطلاعات است به او جرعه جرعه بنوشانید ...

 

ماه گذشته شروع به ارائه یک سری مقالات در مورد شناخت و محدودیت های حافظه و ذهن کردیم. محدودیت هایی که ذهن ما برای یادگیری دارد ممکن است با دیگر عواملی که به صورت بیرونی با آنها درگیر هستیم، تداخل داشته باشد که از جمله آن زمان است، این بدان معناست که ما قصد یادگیری موضوعی را در زمان محدود و مشخصی داریم ولی حافظه مان یاری نمی کند! بنابراین باید خود را با محدودیت های ذهنی مان منطبق سازیم درحقیقت چاره ای نداریم!

حافظه و یادگیری (1)

 

در ادامه بحث حافظه و یادگیری قصد داریم شما را با آنچه که در سری مقالات قبلی خواندید به چالش بکشیم:

اگر مقالات قبلی که در مورد نحوه طراحی دوره برای کمک به حافظه است را مطالعه کرده باشید

نحوه طراحی دوره برای کمک به حافظه (1)

نحوه طراحی دوره برای کمک به حافظه (2)

نحوه طراحی دوره برای کمک به حافظه (3)

به یاد می آورید که در آن قسمت مقاله را با بازیابی اطلاعات آغاز کردیم و عنوان کردیم که بازیابی یک عمل بسیار ساده و در عین حال قدرتمند است. بازیابی اطلاعات در ذهن انسان توسط حافظه بلندمدت (LTM) صورت می گیرد. 

تحقیقات نشان می دهد که بازیابی پی در پی اطلاعات از حافظه بلند مدت، سبب بهبود قدرت فراخوانی شده و اطلاعات را سریع تر به یاد می آوریم. تکرار بازیابی به تقویت فراخوان ها کمک می کند. در مورد استراتژی فراخوانی در مقاله بعدی صحبت خواهیم کرد. حال اجازه دهید تا شما را به یک فراخوانی اطلاعات دعوت کنیم. 

 

تحقیقات نشان می دهد که بازیابی پی در پی اطلاعات از حافظه بلند مدت، سبب بهبود قدرت فراخوانی شده و اطلاعات را سریع تر به یاد می آوریم. تکرار بازیابی به تقویت فراخوان ها کمک می کند، به بیانی وقتی از حافظه خود بیشتر کار بکشید بهتر کار می کند!

در زیر سوالاتی را عنوان می کنیم که در مورد آن ها در مقالات قبلی صحبت کرده ایم. سعی کنید به سوالات مربوطه پاسخ دهید بدون آن که به منابع مراجعه کنید.(سعی کنید به یاد آورید.) قبل از تلاش برای حفاری ذهن خود به مقالات رجوع نکرده و آن ها را نخوانید! پاسخ این سوالات را خلاصه وار در این سری مقالات نیز ارائه خواهیم کرد.

 

به سوالات زیر پاسخ دهید:

عمل بازیابی اطلاعات:

1. چرا حافظه کاری برای یادگیری حیاتی است؟

2. چه اتفاقی خواهد افتاد اگر ما بیش از اندازه به حافظه کاری خود فشار آوریم و بخواهیم اطلاعات را با حجم بالا وارد مغز خود کنیم؟

3. برای داشتن یک آموزش حرفه ای چه کارهایی باید انجام شود که اطلاعات بیش از اندازه به حافظه کاری ندهیم؟

 
تحول در سبک زندگی...
ما را در سایت تحول در سبک زندگی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : behlib1380 بازدید : 73 تاريخ : سه شنبه 9 بهمن 1397 ساعت: 12:02